Today.ua

Зарплати військових у травні: хто у ЗСУ отримає найбільші виплати

Військовослужбовці в Україні отримують щомісячні виплати відповідно до своєї посади або звання. У прес-службі Сухопутних військ України розповіли, хто у травні отримає найбільші зарплати.

Мінімальний рівень зарплати для військових ЗСУ, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України становить 20 100 гривень.

В осіб рядового та начальницького складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та поліцейських Національної поліції України зарплата становить не менше ніж 17 000 гривень.

Зарплати у ЗСУ в травні 2023

Найвища зарплата у Сухопутних військах в командира бригади – 50 173 гривень, якщо він не входить до складу угруповань та не виконує бойових (спеціальних) завдань. Якщо ж командир бригади безпосередньо бере участь у бойових діях, то його зарплата становитиме 150 173 гривень.

Далі йдуть заступники командира бригади із зарплатами від 48 919 грн. до 148 919 грн. на місяць, залежно від перебування на передовій.

Найменші виплати в Сухопутних військах отримають рекрути (особи, які не пройшли повний курс військової підготовки) – 20 130 гривень та телеграфісти – 20 499 гривень, якщо вони не входять до складу угруповань та не виконують бойових (спеціальних) завдань. У разі, якщо вони беруть участь у бойових діях, то розмір їхнього грошового забезпечення збільшується на 100 000 гривень.

Для порівняння, оклад головного сержанта роти у травні становитиме 26 094 грн, якщо він не виконує бойових завдань. А у разі їхнього виконання зарплата зросте до 56 094 грн або до 126 094 грн, якщо завдання виконуються безпосередньо у зоні активних бойових дій.

Раніше повідомлялося, як родичі бійців можуть переоформити на себе їхні виплати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ