Today.ua

Загальна мобілізація: в Україні с 1 червня зміниться список підприємств, які можуть бронювати чоловіків

В Україні продовжується мобілізація, в рамках якої призвати до ЗСУ можуть чоловіків віком до 60 років. Стало відомо, хто зможе отримати відстрочку від служби завдяки бронюванню на підприємствах. З червня їхній список зміниться.

У державі розширили критерії визначення важливих для економіки підприємств сільського господарства, які можуть бронювати працівників. Відстрочку від служби в армії влітку зможуть отримати більше військовозобов'язаних. Розширено критерії щодо площі обробних угідь підприємств. Також змінилися критерії обсягу господарств за кількістю застрахованих працівників.

Встановлено чіткі терміни бронювання військовозобов'язаних. Кабмін встановив терміни ухвалення відповідного рішення: тепер працівників можна буде забронювати за 25 днів.

Кого можна забронювати від мобілізації з 1 червня

Установа, організація чи підприємство можуть претендувати на бронювання, якщо вони:

За законом "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", призову на військову службу під час мобілізації не підлягають військовозобов'язані, які були заброньовані в період дії військового стану організаціями та установами у порядку, встановленому Кабміном.

В Україні дозволено бронювати військовозобов'язані, які працевлаштовані:

Раніше повідомлялося про посилення мобілізації у літній період. Стало відомо, кого призиватимуть до ЗСУ з 1 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ