Today.ua

Які зарплати отримують українські біженці у Португалії: названо популярні вакансії без знання мови

Зарплати у Португалії нижчі, ніж у багатьох інших сусідніх країнах. Однак ця країна має чудовий клімат, смачні овочі та фрукти, і багато українців під час війни переїхали саме сюди. Середня зарплата у країні близько 1000 євро. Українці отримують десь 700-800 євро.

Знайти роботу у Португалії зараз не просто. У країні зафіксовано високий рівень безробіття: на 10 мільйонів населення налічується 700 тисяч (13,5%) безробітних. До вирахування податків мінімальна заробітна плата становить 649,83 євро на місяць.

Середня заробітна плата в Португалії становить 3-3,5 євро на годину. За 8-годинний робочий день можна отримати 24-26 євро. Стільки платять працівникам сфери обслуговування та сільського господарства, прибиральникам, доглядальницям, вантажникам.

У висококваліфікованих фахівців заробітна плата може сягати 2000 євро на місяць. Але щоб розраховувати на таку зарплату, потрібно знати місцеву мову та англійську. IT-фахівці в середньому заробляють у Португалії 1800-3000 євро, інженери – 1700 євро, працівники у сфері туризму, готельного та ресторанного бізнесу – 1100 євро, дизайнери – 1100 євро, офіціанти, касири, кур'єри – 550-700 євро.

Українські біженці можуть влаштуватися на роботу тут при мінімальних знаннях португальської та англійської. Без мови можна працювати у клінінгу (у готелях), помічниками на кухні (миття посуду, помічник кухаря), нянею (наприклад, у російськомовній родині). Часто саме няням пропонують роботу із проживанням. Зарплатня українок на таких роботах буде від 700 до 1000 євро. Чоловіки у Португалії легко можуть влаштуватися маляром, сантехніком, таксистом.

Деякі українки продовжують працювати віддалено. Якщо ви айтішник, маркетолог, рекламник, smm-фахівець, і ваша зарплата не набагато менша, ніж середня в Португалії, то тут можна впевнено почуватися, знімати житло і жити в безпечному місці.

Раніше повідомлялося, яку роботу знаходять українські біженці у Чехії та Румунії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ