Today.ua

Які функції на смартфоні потрібно вимкнути, щоб пристрій повільніше розряджався

На фоні віялових відключень електроенергії українці намагаються максимально продовжити заряд своїх смартфонів, планшетів та ноутбуків, щоб якнайдовше залишатися на зв'язку. Фахівці розповіли, які функції на пристроях потрібно відключити, і тоді акумулятор довше триматиме батарею.

Зменшіть яскравість екрану

Екран смартфона споживає багато енергії. Якщо ви не можете відмовитися від використання смартфона, то заради економії батареї зменшіть хоча б яскравість екрана. Більшість сучасних пристроїв мають режим автоматичного регулювання яскравості, який підлаштовується до навколишнього освітлення. Вдень на сонці екран сам стає яскравішим, а при слабкому освітленні - тьмяніє. Ви й самі можете регулювати яскравість, коли вам це необхідно. 

Використовуйте авіарежим

У режимі польоту автоматично вимикається Wi-Fi, стільниковий зв'язок та Bluetooth. Хоча цей режим спочатку був розроблений для запобігання перешкодам зв'язку в літаках, він також знижує витрату батареї. Дзвінки, повідомлення в месенджерах та сигнали повітряної тривоги в авіарежимі недоступні. Тому використовуйте цю функцію лише якщо у вас справді розряджається смартфон і потрібно максимально заощадити заряд.

Вимкніть Wi-Fi за відсутності сигналу

За відсутності стабільного Wi-Fi або мобільного зв'язку батарея телефону розряджається набагато швидше. Все тому, що пристрій використовує багато енергії для пошуку сигналу. Якщо в будинку відключили електрику, відразу ж вимикайте Wi-Fi, а разом із ним і GPS. Вони все одно не працюватимуть, а батарею "зжеруть". Якщо якісь додатки використовують GPS у фоновому режимі, економніше буде обмежити їх доступ для визначення місцезнаходження.

Вимкніть непотрібні push-сповіщення

На смартфони постійно приходять push-сповіщення, через які додатки сповіщають про оновлення, месенджери – про нові повідомлення, тощо. Кожне сповіщення споживає енергію, оскільки "будить" ваш телефон на кілька секунд і вмикає екран, щоб показати вам повідомлення. Чим менше push-повідомлень ви отримуватимете, тим довше працюватиме ваша батарея. Вимкнути сповіщення можна у Налаштуваннях смартфона.

Уникайте перепадів температури

Спека чи екстремальний холод негативно відображаються на акумуляторах смартфонів. Набагато довше вони прослужать за кімнатної температури. Особливо на морозі ваш смартфон розряджатиметься в рази швидше. Надмірне тепло також скорочує час використання телефону, тому залишати його біля батареї, лампи, плити тощо не дуже гарна ідея.

Раніше експерти розповіли, якими зарядними пристроями небезпечно заряджати смартфони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ