Today.ua

Яка шкідлива звичка користувачів смартфонів псує батарею пристроїв: потрібно звернути увагу

Користувачі смартфонів допускаються багатьох помилок під час зарядки пристроїв, через що наносять шкоду їх батареї. Зокрема, звичка користуватися смартфоном під час його підключення до мережі, ні до чого хорошого не приводить. Розповімо, чому саме.

Недарма дроти для зарядок iPhone та Android достатньо короткі. Це  зроблено для того, щоб користувачі зайвий раз не тримали у руках смартфони, поки ті заряджаються.

Більшість сучасних телефонних акумуляторів є літій-іонними, отже їх термін служби доволі обмежений. Коли ви одночасно заряджаєте батарею й змушуєте смартфон працювати, то батареї доводиться витрачати більше енергії. В результаті акумулятор пристрою швидше зношується.

Деякі користувачі вважають, що відключення смартфону дозволяє швидше поповнити ємність акумулятора при його зарядці. Насправді, у цьому немає правди. Експеременти показали, що у вимкненому і повністю розрядженому стані смартфон заряджається з однаковою швидкістю. Вимкнення таких функцій як авіарежим або Wi-Fi, теж не сильно пришвидшує заряд смартфона.

А от якщо ви хочете довше зберегти заряд смартфона, тоді дійсно потрібно увімкнути кілька функцій. По-перше, це режим енергозбереження. А разом з ним вимкніть автозавантаження, автооновлення, функцію розпізнавання голосових команд та вібрацію, GPS та Bluetooth.

Нагадаємо, як часто потрібно перезавантажувати смартфон, щоб прискорити роботу пристрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ