Today.ua

Як змусити смартфон працювати довше на мінімальному заряді: топ-5 простих лайфхаків

Усім знайома проблема, коли смартфон починає розряджатися в найвідповідальніший момент. У такій ситуації хочеться продовжити заряд якомога довше. Є кілька лайфхаків, як це зробити.

П'ять способів продовжити роботу смартфона

Вимкніть непотрібні функції

Щоб смартфон якомога повільніше розряджався, вимкніть Wi-Fi, Bluetooth та GPS. Ці функції найсильніше садять батарею. Вони споживають багато енергії та суттєво скорочують час роботи смартфона.

Зменшіть яскравість екрану

Зменшення яскравості екрана також може значно збільшити час роботи батареї гаджета. Використовуйте автоматичне регулювання яскравості, щоб екран був не надто яскравим у темряві та не надто темним на сонці. При можливості, звичайно, взагалі відкласти смартфон і не користуватися ним, якщо ви хочете, щоб заряд протримався хоча б деякий час.

Використовуйте економічний режим

Економічний режим або режим енергозбереження дозволяє збільшити час роботи батареї смартфона. Використовуйте цей режим, коли ви не потребуєте повної потужності вашого смартфона. Якщо заряд упав нижче 20%, можете сміливо вмикати цей режим.

Щоб увімкнути режим енергозбереження на iPhone або Android, перейдіть до "Налаштування" > "Акумулятор" і натисніть на повзунок "Режим енергозбереження", щоб він став зеленим.

Закрийте непотрібні програми

Деякі програми можуть споживати багато енергії батареї, навіть якщо ви не використовуєте їх. Закрийте перш за все месенджери, щоб заощадити заряд батареї.

Вимкніть автоматичне оновлення

Автоматичне оновлення програм також споживає багато енергії батареї, хоча ми цього не бачимо. Вимкніть цю функцію, щоб оновлювати програми лише тоді, коли ви підключені до джерела живлення.

Зробити це можна у налаштуваннях. Натисніть на смартфонах Android Установки → Система → Додаткові → Оновлення програмного забезпечення → кнопка меню (три вертикальні точки) → Установки. Виберіть "Автооновлення програм" та деактивуйте цю функцію. На iPhone зайдіть в "Параметри" → App Store → параметр "Оновлення ПЗ".

Раніше повідомлялося, чому фахівці рекомендують відмовитись від використання картки пам'яті на смартфоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ