Today.ua

Як відключити прослушку в смартфоні за допомогою однієї функції

Власники смартфонів вже давно знають про те, що їх прослуховують, але як саме перестати бути жертвою шпигунів, знає мало хто. Виявляється, на пристроях є спеціальна функція, активувавши яку, можна назавжди стати невидимими для зловмисників.

Шпигувати за власниками смартфонів найчастіше можуть через камеру та мікрофон, які постійно увімкнені. Деякі додатки, наприклад маловідомі месенджери, без необхідності запрошують доступ до камери або мікрофона користувача, щоб виманювати потрібну для себе інформацію. Тому звертайте увагу, кому ви даєте дозвіл на доступ до своїх персональних данних.

Серед тих хто стежить за власниками смартфонів дуже часто опиняються рекламодавці. Вони ретельно збирають дані про користувачів, створюючи власну статистику. При завантаженні на смартфон сторонніх додатків довіряйте тільки перевіреним магазинам і не встановлюйте софт з маловідомих джерел.

Найкращий спосіб позбавитися від шпигування - заблокувати доступ до своїх камери та мікрофона. Для цього перейдіть в Налаштування - Відомості про телефон - Відомості про програмне забезпечення - 7 разів натисніть на пункт "Номер збірки". Після цього поверніться назад в Налаштування та перейдіть в новий пункт "Параметри розробника".

Перейдіть до пункту "Плитки швидких параметрів для розробників" і активуйте параметр "Sensors off". Після активації даної функції в панелі швидкого доступу з’явиться нова піктограма. Тепер при вході в будь-який додаток ви зможете примусово відключати датчики одним дотиком і самостійно контролювати доступ до камери і мікрофону.

Нагадаємо, Viber оновив правила відправлення повідомлень у своїх бізнес-чатах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ