Today.ua

Як самим змінити спосіб виплати пенсії з Укрпошти на будь-який банк: дуже проста інструкція

Нині, коли в багатьох регіонах Укрпошта не в змозі виплачувати пенсії сотням тисяч українців, для них може стати дієвою альтернативою виплата пенсії через банк. Причому, щоби змінити спосіб виплати з Укрпошти на будь-який уповноважений банк, зовсім не потрібно кудись іти. Усе це можна зробити онлайн, не виходячи з дому.

У Пенсійному фонді дали просту інструкцію, як за кілька кроків змінити спосіб виплати пенсії.

Єдине, чим потрібно заручитись перш ніж приступати до зміни способу виплати, - реквізитами банку, на які будуть надходити пенсійні виплати. Тобто, перед цим треба відвідати відділення банку, на який ви хочете отримувати гроші, і взяти в нього довідку з реквізитами. Ця справа не займе багато часу, максимум 10-15 хвилин.

Крім того, слід мати відскановані копії паспорту, ІПН (ідентифікаційного коду) і тієї самої довідки, яку вам дав банк. Знову ж таки, зовсім не обов'язково бігати у пошуках сканера. Досить буде зробити якісні (читабельні) знімки усіх документів за допомогою смартфона і завантажити їх у комп'ютер.

Після цього можна приступати вже безпосередньо до процесу зміну способу виплати пенсії.

Алгоритм буде такий:

Водночас, якщо ви хочете ще й отримати електронне пенсійне посвідчення, то, перш ніж відіслати заяву, поставте позначку в пункті "електронне". Оце й усе.

Вже з наступного місяця вашу пенсію переказуватимуть на обраний вами банк.

Нагадаємо, у Мінфіні розповіли, що буде з пенсіями і соцвиплатами у наступному році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ