Today.ua

Як прискорити мобільний інтернет на смартфоні: два дієвих способи

Користувачі мобільного інтернету часто стикаються з проблемою поганого з'єднання, і відбувається це, як правило, за містом. В умовах карантину, коли багато людей працюють віддалено, є можливість переїхати на дачу, і звідти працювати з ноутбуком на свіжому повітрі, але через проблеми з інтернетом, люди не можуть собі цього дозволити. Виявляється, мобільний інтернет можна прискорити, і ми розповімо як.

Існує два дієвих способи, як змусити інтернет на смартфоні працювати швидше: активний та пасивний.

Найпопулярніший спосіб якраз "пасивний" – це підключитися до роутера, який встановлюють на вулиці. Це дешевий спосіб, який потребує лише спеціальну антену і кабель, який буде з’єднувати її з роутером. Головне у цьому питанні правильно підібрати антену. Після цього потрібно з’єднати всі компоненти в одну мережу і направити антену в бік вишки, що має розташовуватися не далі 10 км від вас. З кожним кілометром швидкість буде знижуватися на 5%. Для кращого сигналу можна буде використовувати підсилюючі бокси. Мінусом даного методу може стати втрата сигналу, залежно від місцевості.

"Активний" метод  більш надійний. Для його втілення необхідно придбати репітери. Це коштує недешево, але сигнал буде якісним. Для посилення інтернет-сигналу вам знадобиться приймаюча і внутрішня антена та репітер. Такий метод дозволить покращити не лише якість інтернету, але і мобільного зв'язку. Без допомоги професіонала у даному випадку не обійтися, адже монтаж установки потребує додаткових знань. Використовувати репітери фахівці радять у тих випадках, якщо поряд немає сигналу стільникового зв’язку, у всіх інших ситуаціях достатнього будет купити якісний кабель та антену, та підключитися через роутер.

Раніше повідомлялося, що потрібно робити у випадках, якщо ваш Viber зламали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ