Today.ua

Як провести інтернет у бомбосховищі: провайдери почали приймати заявки на підключення

З початку війни вже понад 200 бомбосховищ Києва підключили до Wi-Fi. Всього надійшло понад 700 нових заявок на підключення, і провайдери активно працюють над тим, щоб швидше провести інтернет у найвіддаленіші куточки.

Керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) та заступник голови КМДА Петро Оленич 16 березня заявив, що до проекту приєдналося вже 19 провайдерів.

Залишити заявку на підключення до інтернету можна за посиланням. З усіма заявниками зв'яжуться провайдери і надішлють своїх майстрів прямо в укриття або бомбосховища.

Своє бажання допомогти киянам виявили такі провайдери, як Ланет, Bilink, Паутіна, Nashnet, Утелс, Воля, Датагруп, Київстар, Undernet.

"Відсутність зв'язку в такі скрутні часи може призвести до паніки, а це останнє, що потрібне зараз нашій країні. Тому разом з інтернетом ми надаємо всім охочим безплатний доступ до більшості загальнонаціональних інформаційних каналів", - заявили в компанії "Датагруп".

Не лише в столиці, а й в інших містах, бомбосховища та укриття підключають до інтернету. Так, Київстар підключив до фіксованого Інтернету 65 бомбосховищ у Житомирі, Рівному, Львові, Дніпрі, Обухові, Хмельницькому, Києві, Чернівцях та Луцьку.

Раніше повідомлялося, що мобільний додаток Revolut запрацював для українських біженців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ