Today.ua

Як правильно підключати смартфон до розетки: важливі нюанси, про які багато хто не знає

Щоб поставити смартфон на зарядку, кабель потрібно підключити до телефону та вставити адаптер у розетку. Мало хто замислюється над тим, чи правильна ця послідовність підключення смартфона до зарядки. Але насправді, щоб уникнути перепадів напруги, потрібно дещо змінити у своїх діях.

Ми розповімо, яких правил потрібно дотримуватися при зарядці смартфона.

Перший крок - вставте зарядний пристрій у розетку, а потім до нього підключайте смартфон, а не навпаки. Таким чином, можна легко уникнути перепадів напруги, які негативно впливають на пристрої. Від сильного стрибка може зменшитись ємність акумулятора і навіть пошкодитись мікросхеми. Для вашої безпеки рекомендується підключати смартфон до зарядки через різні мережеві фільтри, які можуть запобігти перепадам напруги.

Що стосується зарядки через PowerBank, то тут також будьте обережні. Не використовуйте блоки живлення із найдешевшого цінового сегменту. Вони можуть бути виконані з неякісних матеріалів без дотримання необхідної техніки безпеки. Якщо деякі з функцій безпеки будуть працювати зі збоями, то напруга, що надходить в акумулятор смартфону, буде більшою, ніж необхідно. У цьому випадку батарея може вийти з експлуатації раніше часу.

Раніше повідомлялося, яка корисна функція на смартфоні прискорить зарядку будь-якого пристрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ