Today.ua

Як покращити сигнал Wi-Fi роутера за лічені хвилини: три прості кроки

Є кілька причин, чому сигнал Wi-Fi роутера починає пропадати. Це може бути як технічна несправність приладу, діагностичні роботи провайдера, або ваш роутер може бути розташований не в правильному місці. Пропонуємо ознайомитись із деякими лайфхаками, які допоможуть прискорити Wi-Fi.

У кожному приміщенні є так звана "мертва зона" – місце, де сигнал Wi-Fi не відображається на пристроях. Якщо у вас проблеми зі з'єднанням до Мережі, а роутер повністю справний, можливо причина саме в "мертвій зоні".

У будинку чи квартирі може існувати кілька таких "мертвих точок". Для усунення цієї проблеми встановіть додатковий Wi-Fi-роутер.

Фахівці по мережах не рекомендують розміщувати ноутбуки, смартфони та інші гаджети поблизу роутера, а сам роутер найкраще ставити в центрі квартири чи будинку. Чим вище до стелі він буде розташований, тим краще. Уникайте розміщення роутера поряд з великими предметами та побутовою технікою, такими як телевізор, мікрохвильова піч, ігрова приставка, холодильник, тощо. 

Варто врахувати, що більшість сучасних роутерів підтримують два діапазони частот: 2,4 ГГц та 5 ГГц. Щоб не було перебоїв із мережею, підключайте комп'ютери, ноутбуки та смартфони до діапазону 5 ГГц, а різні датчики, розумні лампи та інші аксесуари, що не потребують високої швидкості передачі даних, – до діапазону 2,4 ГГц.

Раніше повідомлялося, як можна прискорити роботу смартфона за допомогою простих кроків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ