Today.ua

Як переселенці можуть оформити кредит на житло через “Дію“

Українці, які втратили житло під час війни, можуть чекати на компенсацію від держави, або взяти кредит на будівництво. Заяву на участь у державній програмі "Надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам" можна оформити у додатку "Дія".

Для цього необхідно зайти у свій профіль в "Дії" і заповнити відповідну заяву. Усі дані, окрім РНОКПП та номера довідки переселенця (ВПО) членів сім'ї, підтягуються автоматично або обираються з випадаючого списку. Заява відправляється на розгляд до Держмолодьжитла. Розглядають її один робочий день.

Після розгляду заявки її автор отримає сповіщення про результат розгляду у своєму електронному кабінеті та на електронну пошту.

Якщо вам відмовили у внесенні до реєстру кандидатів, ви можете внести зміни в заяві на отримання пільгового іпотечного кредиту і подати її ще раз.

Якщо ви не хочете або не можете подати заяву в режимі онлайн через "Дію", тоді можна особисто звернутись до Держмолодьжитла та його регіональних управлінь.

Відбором переможців займатиметься Держмолодьжитло шляхом випадкового вибору чисел. Якщо заявник відповідатиме усім вимогам, то йому нададуть кредит. Для оформлення виплат потрібно особисто звернутися до одного з регіональних управлінь Держмолодьжитла.

Раніше повідомлялося, як подати заявку про пошкоджене майно в "Дії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ