Today.ua

Xiaomi відключила зручну функцію для користувачів смартфонів, якої не буде на нових пристроях

Xiaomi оснастив нові моделі своїх смартфонів вбудованою SIM-картою, яка дозволяє знайти втрачений пристрій навіть без фізичної SIM-карти. Однак, цю функцію довелося відключити, адже пошук смартфона за вбудованою SIM-карті в Китаї заборонений за законом.

Згідно з офіційною заявою Xiaomi, дана технологія не була схвалена для застосування в смартфонах. У компанії вибачилися перед своїми користувачами за видалення режиму захисту від втрати, особливо перед власниками нової моделі Xiaomi Mi Mix 4, які спочатку придбали смартфон з даною опцією.

Xiaomi Mi Mix 4 має прив'язку SIM-карти до телефону. Ця функція відключає смартфон в разі заміни SIM-карти. Крім цих функцій, Mi Mix 4 пропонує користувачам адаптивну оптимізацію сигналу (Adaptive Signal Optimization) і ручне введення сигналу (Manual Signal Entry). Ці функції Xiaomi продовжить підтримувати на пристроях.

Щоб знайти смартфон Xiaomi через Mi аккаунт, на смартфоні повинна бути включена функція "Пошук пристрою". Далі потрібно перейти в розділ "прив'язані пристрої", обрати свій смартфон зі списку і натиснути "Пошук пристрої". Увімкніть "Пошук пристрою", введіть пароль від аккаунта Mi і натисніть на ОК.

Знайти будь-який смартфон Xiaomi користувачі можуть і через Google-аккаунт, як і будь-який Android-пристрій. Для цього смартфон повинен бути зареєстрований в Play-маркеті, причому функції "Місцезнаходження" та "Знайти пристрій" повинні бути активовані. Якщо смартфон прив'язаний до Google-аккаунту, на ньому включений інтернет, тоді розташування пристрою можна визначити через опцію пошуку.

Раніше повідомлялося, що в месенджері Viber та інших популярних месенджерах вводять тотальний контроль за листуванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ