Today.ua

Xiaomi буде встановлювати на нові смартфони потужну камеру на 200 Мп

Компанія Xiaomi почала тестувати нову камеру на 200 Мп, яку почнуть встановлювати в майбутніх смартфонах. Камера буде оснащена датчиком зображення надвеликого оптичного формату, але яка модель смартфонів Xiaomi отримає її першою, поки не повідомляється.

Очевидно, що це будуть пристрої з майбутньої флагманської лінійки Xiaomi. Керівництво компанії зазначає, що над виробництвом камер для мобільних телефонів у них працює понад тисяча осіб, і в цей напрямок вкладають величезні гроші.

Xiaomi стане першою компанією в світі, яка випустить смартфон з 200-мегапіксельним датчиком. Про новинку повідомив мережевий інформатор Digital Chat Room. У Мережі припускають, що проектований сенсор отримає пікселі розміром 0,64 мкм. Очевидно, буде реалізована система об'єднання групи сусідніх пікселів в один для отримання якісних зображень в умовах поганого освітлення.

На сьогоднішній день максимальна роздільна здатність камер в смартфонах становить 108 мегапікселів. Таку камеру, наприклад, має модель смартфонів Xiaomi Mi Note 10. Незабаром Xiaomi випустить новий смартфон Mi 10T Lite з оболонкою MIUI 12 на основі оновленої операційної системи Android 11.

Нагадаємо, який один з головних недоліків смартфонів Xiaomi в прошивці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ