Today.ua

Виїзд за кордон: уряд дозволив покидати Україну ще одній категорії чоловіків

З початку повномасштабної військової агресії РФ проти України виїзд за кордон чоловікам від 18 до 60 років заборонено. Однак уже декілька категорій українців отримали право покидати межі України: хто тимчасово, а хто й безстроково. Список тих, кому дозволений тимчасовий виїзд за кордон, днями поповнився ще однією категорією чоловіків. Йдеться про спортсменів, а також їхніх тренерів, методистів, медиків та інших фахівців, що здійснюють їхній супровід під час закордонних змагань.

Про це повідомили на сайті Кабміну.

Отже, тимчасовий виїзд за кордон відтепер буде дозволений чоловікам, які входять у склад збірних команд з олімпійських, неолімпійських та паралімпійських видів спорту. Крім того, виїзд буде дозволений їхнім тренерам та іншому персоналу, що входить до складу національних збірних і спортивних клубів, які представляють Україну на міжнародних змаганнях.

Крім того, відтепер буде дозволено виїзд за кордон спортсменам і тренерам, які займаються ігровими видами спорту. При цьому їхні команди мають входити до вищого дивізіону з тих видів спорту, в яких вони змагаються.

Крім спортсменів і тренерів, право на виїзд за кордон також отримають члени команд, які здійснюють організаційний та науково-методичний супровід спортсменів, а також професіонали, що займаються суддівством спортивних змагань, що проходять за кордоном.

Нагадаємо, стало відомо, кого з чоловіків не випустять за кордон навіть за наявності у них усіх дозвільних документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ