Today.ua

Виплати українським біженцям у Франції: як продовжити допомогу через 6 місяців тимчасового проживання в країні

Франція, як і низка інших європейських країн, уже майже півроку надає фінансову підтримку українським біженцям. Щоб не втратити право на виплати в країні, громадяни, які отримали дозвіл на тимчасове проживання у Франції, повинні оновити свій статус через 6 місяців після його отримання.

У багатьох цей термін скоро підійде, тому ми розповімо, що потрібно зробити, щоб продовжити своє проживання у Франції і не втратити допомогу.

Щоб оновити тимчасовий дозвіл на проживання у Франції, потрібно звернутися до префектури департаменту за місцем проживання.

Запит на продовження посвідки на проживання має бути поданий у строк від трьох тижнів до трьох днів до закінчення строку його дії. Звертатися раніше за три тижні не варто, тому що префектура просто не розгляне ваш запит. У префектурі українським біженцям необхідно надати такі документи:

Наступний крок після того, як префектура продовжить біженцю посвідку на проживання, - це заповнити форму, яку потім потрібно відправити поштою до територіальної дирекції Французького Управління Імміграції та Інтеграції (OFII). На конверті потрібно вказати "Renouvellement ADA Ukraine".

До заповненої форми з датою та підписом потрібно додати копії нових свідоцтв на тимчасове проживання всіх повнолітніх членів сім'ї та копії підтверджуючих документів для всіх ресурсів/коштів, отриманих після прибуття до Франції (якщо такі були).

У разі, якщо не надіслати зазначену форму з підтверджуючими документами до OFII, виплати біженцям будуть припинені.

Раніше повідомлялося, які виплати на дітей, а також компенсацію витрат на житло передбачено для українців у Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ