Today.ua

Виплати сім'ям ВПО з дітьми: як зареєструватися на отримання допомоги у “Дія“

Внутрішньо переміщені особи з дітьми початку війни мають право на допомогу від держави. Середня сума допомоги для сім'ї з дітьми становить 7 000 гривень на місяць. Щоб отримати ці виплати, потрібно оформити заявку до "Дія".

Як отримати допомогу сім'ям ВПО

Щоб подати заяву на допомогу, при собі потрібно мати документи, що засвідчують особу та факт реєстрації у населеному пункті, який був окупований або де продовжуються активні бойові дії.

Заповнити дані на отримання допомоги можна як онлайн (через "Дію"), так і безпосередньо в ЦНАПі того населеного пункту, де переселено, через управління соцзахисту населення або органи соціальної опіки.

Допомога від держави на проживання внутрішньо переміщеним особам надається щомісяця у розмірі 2 000 гривень на дорослу людину та 3 000 гривень на дитину чи людину з інвалідністю. Таким чином, якщо сім'я складається з мами, тата та дитини, то вони можуть щомісяця отримувати по 7000 грн. Якщо дітей двоє, то сума державних виплат збільшиться до 10 000 грн.

Також відомо, що з 1 по 16 квітня тимчасово не приймаються заявки на допомогу від ООН. Йдеться про виплати 2200 грн протягом 3 місяців.

Подати заявку на виплати незабаром знову зможуть найвразливіші категорії вимушено переміщених осіб, які постраждали від військових дій у певних регіонах України.

Дані на грошову допомогу від УВКБ ООН збирають працівники Благодійної організації "Право на захист" у різних населених пунктах.

Раніше повідомлялося, коли сім'ї з дітьми в Україні отримають довгоочікувану допомогу від ЮНІСЕФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ