Today.ua

Виплати на дітей українських біженців в Італії: як отримати компенсацію за дитячий садок та навчання

Українські біженці в Італії вже шостий місяць продовжують отримувати виплати від держави. Грошова допомога виплачується перші три місяці проживання у країні. Маючи статус тимчасового або спеціального захисту, також можна додатково отримувати виплати від італійської агенції Assolavoro та профспілок Nidil Cgil, Felsa Cisl та Uiltemp. Зокрема, це стосується виплат на дітей та навчання.

Біженці отримують по 300 євро допомоги на дорослого та по 150 євро на дитину. Для отримання допомоги необхідно заповнити анкету після оформлення статусу тимчасового захисту та отримання ідентифікаційного коду. Гроші надходитимуть на картку перші три місяці після оформлення виплат.

Українці також можуть безкоштовно відвідувати курси базової італійської мови. Держава компенсує 3,50 євро/годину. Після закінчення навчального курсу виплачується одноразова допомога у розмірі 1000 євро.

На курси професійної підготовки надається аналогічна фінансова допомога, якщо її ще не було отримано після закінчення базового італійського курсу. Українці, які проходять курс професійної підготовки або знайшли роботу за допомогою служби з працевлаштування, мають право на доступ до низки безкоштовних соціальних послуг, які надаються через посередницький орган Ebitemp.

Серед них – компенсація за дитячий садок у розмірі до 150 євро на місяць (для дітей до 3 років), виплати на придбання навчальних матеріалів та книг для дітей (200 євро), виплати на придбання книг або інших навчальних матеріалів для студентів, які відвідують вечірні курси (200 євро), виплати на оплату університетського збору (200 євро), виплати на придбання книг або інших навчальних матеріалів для студентів-стажерів 1-го та 3-го рівнів (200 євро), компенсація коштів за товари, необхідні для догляду за дитиною , Вік якого не перевищує 3 років (800 євро).

Крім того, українські біженці можуть отримати компенсацію за психологічну допомогу – до 200 євро на особу.

Раніше повідомлялося, які виплати на дітей отримують українські біженці у Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ