Today.ua

Vodafone назвав рейтинг країн, куди під час війни переїхали українці

Мобільний оператор Vodafone проаналізував, в які країни найчастіше переїзджають українці під час війни. Перше місце у рейтингу займає Польша, а на останній 15-й сходинці наразі перебувають Нідерланди.

  1.  Польща (27,7%)
  2. Чехія (11,5%)
  3. Угорщина (7,31%)
  4. Німеччина (6,44%)
  5. Румунія (5,9%)
  6. Молдова (5,9%)
  7. Словаччина (3,2%)
  8. Італія (2,5%)
  9. Туреччина (2,1%)
  10. Єгипет (1,8%)
  11. Франція (1,7%)
  12. Іспанія (1,6%)
  13. Австрія (1%)
  14. ОАЕ (1%)
  15. Нідерланди (0,9%)

Аналіз абонентів проводився на основі данних щодо трафіку, який українці використовують за кордоном. Як відомо, послуги зв'язку та інтернет-трафік під час війни для українських біженців мобільні оператори зробили безкоштовним.

Vodafone надає безкоштовні хвилини та гігабайти у роумінгу у 15 країнах. Підключити послугу "Доступний роумінг" без плати за з'єднання можна у Польщі, Молдові, Угорщині, Румунії, Німеччині, Чехії, Італії, Ірландії, Нідерландах, Португалії, Іспанії, Туреччині, Великій Британії, Греції та Словаччині.

Абоненти Vodafone у цих країнах отримають безкоштовно від мобільного оператора  400 МБ мобільного інтернету та 60 хвилин на 30 днів для вхідних або вихідних дзвінків в Україну та на номери країни, в якій вони перебувають. Перше підключення послуги – безкоштовне. Вартість наступних підключень – 100 грн на 30 днів.

Через мобільний додаток My Vodafone можна підключити послугу та перевіряти залишок на рахунку. Після закінчення дії "Доступного роумінгу" Vodafone надає своїм клієнтам у роумінгу щодня 100 безкоштовних МБ для безлімітного користування  Viber, WhatsApp та Skype.

Раніше повідомлялося, що Vodafone під час війни скасував обмеження на роздачу мобільного інтернету зі смартфона на інші пристрої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ