Today.ua

Власників землі в Україні змусять платити за оренду польових доріг

Власників окремих земельних паїв можуть змусити компенсовувати місцевим громадам вартість орендної плати за польові дороги. Про це заявив главу Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський.

За словами чиновника, саме власники земель мають компенсувати місцевій громаді вартість оренди доріг до свого паю, за які зараз платить гроші громада.

Польові дороги обробляються і оформлені на власників полів. Якщо доріг немає, то власник землі має прокласти дорогу до свого поля, вважає Микола Сольський.

Крім того, в Україні у сотні разів хочуть збільшити штрафи за самозахоплення землі. Зокрема, пропонується збільшити штраф за використання земель не за цільовим призначенням, невиконання природоохоронного режиму використання земель, розміщення, проектування, будівництво, введення в дію об'єктів, які негативно впливають на стан земель, неправильну експлуатацію, знищення або пошкодження протиерозійних гідротехнічних споруд, захисних лісонасаджень - для громадян з 85 - 425 грн до 17 тис - 51 тис. грн, а для посадових осіб - з 255 - 510 грн до 85 тис. - 119 тис. грн.

Штраф за самовільне зайняття земельної ділянки для громадян складатиме замість  170 - 850 грн вже 34 тис. - 102 тис. грн, а для посадових осіб - замість 340 - 1700 грн штрафи підвищаться до 68 тис. - 170 тис. грн.

Штраф за самовільне зайняття земельної ділянки та за завдання значної шкоди її законному власнику у разі схвалення законопроекту підвищиться з 3400 - 5100 грн до 15 тис. 300 грн - 34 тис. грн.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко розповіла про фейкових фермерів, які сотнями гектарів скуповують українську землю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ