Today.ua

Власникам відшкодують збитки за землю, понівечену війною

Власникам та користувачам земельних ділянок відшкодують збитки за землю, які були спричинені війною. Причому відшкодування включатиме не лише фактичні втрати, але й упущену вигоду.

Зараз спеціалісти готують методику оцінки збитків, а також мають напрацювати механізм відшкодування втрат. Про це повідомив глава Мінагрополітики Микола Сольський.

За словами очільника профільного міністерства, будуть оцінюватись усі збитки, нанесені користувачам земельних ділянок.

Сюди увійдуть такі види витрат:

"Це все має бути відшкодовано повною мірою, включаючи не тільки фактичні втрати, а й упущену вигоду. Для напрацювання інших показників та методики ми плануємо залучити найкращих фахівців із міжнародним досвідом", - заявив Сольський.

Загалом же, як стало відомо, збитки завдані Україні та її громадянам Російською Федерацією, будуть оцінюватись за 15 напрямами:

Тим часом в Україні повним ходом триває посівна. Однак аграріям вдасться засіяти далеко не всі площі, що були під це відведені. Адже значна частина території Україні ще залишається під окупантами. І навіть там, звідки їх вдалося вибити українським військовим, і звідки вони пішли самі, загарбники залишили землю, не придатну для обробітку. У ліпшому випадку вона поорана і втрамбована російською військовою технікою. В гіршому – земля начинена вибухівкою і потребує ретельного розмінування.

Через це влада намагається максимально спростити умови роботи для аграріїв, щоб вони могли засіяти та обробити землю там, де це можливо. З цією метою багатьом українцям скасували земельний податок та орендну плату за землю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ