Today.ua

Відстрочка від мобілізації: ще одну категорію українців хочуть звільнити від служби у ЗСУ

Загальна мобілізація в Україні триватиме до 21 листопада. Після продовження мобілізації почали з'являтись законопроекти про розширення переліку чоловіків, які підпадають під призов, а також тих, кого хочуть звільнити від служби. Зокрема, аграріям та фермерам невдовзі можуть продовжити відстрочку.

Нардеп із Тернопільщини Іван Чайковський запропонував продовжити бронювання аграріїв, 6-місячний термін якого закінчується у вересні, допоки у законодавстві України не з'являться комплексні зміни з цього питання. Цю пропозицію підтримали у Комітеті з питань аграрної та земельної політики та направили офіційний запит на ім'я прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Більшість аграріїв навесні пройшли бронювання та отримали відстрочку, термін якої за законом не може перевищувати 6 місяців. Щоб успішно провести осінньо-польові роботи, аграрії просять продовжити термін дії їхньої відстрочки автоматичні ще на півроку. Навесні аграрні підприємства подали до Міністерства аграрної політики та продовольства України списки працівників, яким надали відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації. Чи переглянуть їх восени і чи продовжать відстрочку, дізнаємося вже у вересні. Раніше повідомлялося, що військовозобов'язані чоловіки зможуть виїжджати за межі України з 1 вересня за умови застави у сумі 200 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ