Today.ua

Від 25 000 до 52 500 гривень: які вакансії та зарплати пропонують українцям у травні

В Україні збільшується кількість вакансій із кожним місяцем. Ринок праці на сьогоднішній день знаходиться на рівні квітня 2021 року, а отже, він досяг довоєнних показників. Фахівці порталу Work.ua розповіли, в яких регіонах країни у громадян більше шансів знайти роботу, та яку заробітну плату пропонують роботодавці претендентам у травні.

У квітні було зафіксовано 82467 вакансій. Це на 9% більше, ніж у березні. Кількість претендентів зростає. При цьому найбільша кількість вакансій зафіксована у Київській, Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській, Вінницькій областях. Найменше пропозицій у Закарпатській, Чернівецькій, Тернопільській, Черкаській та Івано-Франківській областях.

Зростає кількість пропозицій щодо роботи для громадян без досвіду, пенсіонерів та студентів. Також вистачає роботи і для фрілансерів. Популярністю серед роботодавців користуються фахівці таких напрямів як програмування, дизайн, робота з текстами та перекладами, архітектура та просування сайтів.

До ТОП-10 найбільш затребуваних сфер роботи (за даними Work.ua) у квітні 2023 року увійшли:

Зарплати в Україні у травні 2023

Середня зарплата по Україні на сьогоднішній день складає 16 тисяч гривень. У різних регіонах країни зарплати різняться. Висококваліфіковані фахівці отримують вище середнього рівня - від 25 000 до 52 500 грн на місяць.

Зарплати вище середніх отримують:

Раніше у Нацбанку України повідомили, коли зарплати українців почнуть підвищуватись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ