Today.ua

Viber стежить за своїми користувачами через популярну опцію

Viber знає про місцезнаходження своїх користувачів за допомогою функції, що майже завжди включена на смартфонах більшості користувачів. Опція "Геолокація" автоматично включається після завантаження Viber на смартфон, і якщо її не вимкнути, то навігаційний приймач GPS цілодобово передаватиме дані про ваше місцезнаходження.

Ця опція працює автоматично, хоча напевно сам власник телефону не завжди знає про її існування. Користувачі самі погоджуються з політикою компанії, коли вперше встановлюють додаток до себе на телефон, однак найчастіше люди не читають даний документ і дають згоду, самі не знаючи на що. Фактично, ви даєте згоду на цілодобове шпигунство за вами.

Геолокація дозволяє відстежувати співрозмовників в момент листування з ними через Viber, а також передавати свою геомітку обраним абонентам. Для цього необхідно увімкнути "Доступ до данних про місцезнаходження" у Налаштуваннях.

Для передачі свого місцерозташування потрібно увійти в чат з потрібною людиною, натиснути на три крапки у верхній частині екрану, потім вибрати пункт "Додати геомітку". Телефон сам запросить доступ до модуля, після чого сформує звіт про місцезнаходження. Співрозмовник отримає повідомлення у вигляді карти з геоміткою вашого знаходження.

Відключити своє місцерозташування в Viber можна в будь-який момент, зайшовши в налаштуваннях у розділ "Геодані".

Раніше повідомлялося, яка секретна функція Viber може налаштувати таймер відправки повідомлень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ