Today.ua

Viber назвав способи звільнити пам'ять на смартфоні від непотрібних даних

Viber дуже засмічує внутрішню пам’ять смартфонів, про що більшість користувачів добре знають. Їм доводиться постійно вручну видаляти зайві файли та повідомлення, щоб додаток працював без збоїв. Але є способи налаштувати автоматичну очистку зайвих данних з додатку, яку ваш телефон виконає замість вас.

Зайдіть у Viber - "Додатково" - "Параметри" - "Мультимедійні файли й пам’ять". Обравши правильні налаштування у цьому розділі, можна заощадити вільне місце на смартфоні.

Перший параметр - це якість зображення. Тут потрібно обирати мінімальну якість зображення, тому натискаємо "Стискання", і зображення у Viber займатимуть не більше 180 Кб.

Далі можна обрати, чи потрібно вам зберігати всі зображення у "Галерею", чи вимкнути дану функцію, щоб не забивати пам'ять.

Також варто вимкнути функцію автоматичного завантаження даних в мережах мобільного зв’язку. Це збереже мобільний трафік, коли ви не підключені до мережі Wi-fi.

Функція автоматичного програвання відео також засмічує пам'ять смартфона. Цю опцію Viber краще вимкнути, оскільки в месенджері передається велика кількість файлів, що після програвання зберігаються в пам’яті смартфона.

Ще один крок – це обмеження трафіку до конкретного ліміту. Тоді зайві файли з месенджера точно не встигнуть завантажитися на ваш смартфон.

Нагадаємо, Viber розповів про нову функцію, яка буде корисна для кожного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ