Today.ua

Вартість проїзду у передмісті Києва зросла до 70 гривень

У багатьох передмістях Києва у воєнний час зросли ціни на проїзд. Так, на початку травня перевізники підвищили тарифи у Бучі, Ірпені та Гостомелі. З 16 травня вартість проїзду зросла для мешканців Борисполя.

Проїзд у маршрутках за маршрутом Бориспіль – Київ подорожчав на 30%. Тепер за одну поїздку до Києва місцевим доведеться платити 50 гривень, і стільки ж у зворотню сторону.

ПрАТ "Атасс-Бориспіль", яке займається пасажирськими перевезеннями у передмісті, повідомило, що рішення підвищити ціни на проїзд на 30% було прийнято заради збереження робочих місць та безперервної роботи маршрутів. Водночас, вартість оплати проїзду зросла у зв'язку з різким підвищенням цін на паливо та його дефіцитом.

З понеділка, 16 травня, проїзд від Борисполя до ст. м. "Бориспільська" коштує 50 гривень. Від Борисполя до ст. м. "Лівобережна" – 70 гривень.

Також відомо, що з 16 травня у Києві відновили платний проїзд у маршрутках та метро, який із лютого був безкоштовним. Ціна на разовий проїзд у столичній підземці залишилася незмінною – 8 гривень. Проїзд у маршрутках Києва поки що залишається 10 гривень, то найближчим часом, якщо ціни на бензин не впадуть, то вартість проїзду доведеться підвищити до 15 грн.

За словами голови Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігоря Моїсеєнка, на маршрути до столиці виїжджає близько 30% транспорту, при цьому бензин з кожним днем дорожчає. Пасажиропотік поступово збільшується, оскільки люди повертаються щодня додому.

Раніше повідомлялося, що мешканці столиці можуть використати проїзні документи, придбані ними ще до війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ