Today.ua

Вакцинованим українцям виплатять по 1000 гривень через “Дію“

Президент Володимир Зеленський анонсував виплату 1000 гривень кожному вакцинованому від коронавірусу двома дозами українцю через програму "Дія". Свої гроші громадяни матимуть змогу отримати вже з 19 грудня.

У своєму відеозверненні глава держави зазначив, що отримані гроші можна буде витратити на:

За словами Зеленського, на програму підтримки вакцинованих громадян планують виділити по 3 млрд гривень до кінця року та на початок 2022 року відповідно. Для українців, у яких на смартфонах не встановлено додаток "Дія", влада планує розробити альтернативні шляхи отримання 1000 гривень.

"Ми розуміємо, що смартфони та "Дія" поки що, на жаль, є не у кожного. Тому ця програма діятиме не один місяць, і держава забезпечить альтернативну можливість отримати тисячу гривень усім вакцинованим громадянам України", - зазначив президент.

За даними РНБО, дві дози вакцини від COVID вже отримали 8,7 млн осіб, а значить для виплати їм по 1 тис. гривень вже необхідно 8,7 млрд гривень.

Ще понад 12,2 млн осіб отримали по одній вакцині, і практично всі ці люди отримають другу дозу, а отже, кількість вакцинованих двома дозами до анонсованої дати початку програми — 19 грудня точно перевищить 12 млн осіб, і їм потрібно буде виділити ще 12 млн гривень . Ще не враховано, скільки громадян захочуть зробити щеплення, починаючи із сьогоднішнього дня.

Станом на 15 листопада, два щеплення від коронавірусу отримали 8 722 235 українців. Водночас однією дозою вакцини було щеплено 12 228 642 громадян.

Раніше повідомлялося, що з меню "Дії" прибрали пункт "Видалити COVID-сертифікат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ