Today.ua

Вакциновані українці можуть отримати “тисячу Зеленського“ до 19 грудня: що потрібно зробити

Обіцяні президентом Володимиром Зеленським 1000 гривень за вакцинацію COVID-19 почнуть виплачувати вже з 19 грудня. Щоб отримати гроші одними з перших, потрібно оновити програму "Дія" до останньої версії та подати заявку на отримання коштів до 18 грудня включно.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів, що вже сьогодні можна записатися на бета-тест після оновлення "Дія". Всім зареєстрованим користувачам буде відкритий доступ до "єПідтримки".

Завантажити останню версію цифрового додатка Дія можна в Google Play (версія 3.0.19) або App Store (версія 3.0.23). Після цього автоматичне вікно для запису на тест-бета з'явиться при першому запуску оновленої програми. Цією можливістю вже скористалися 500 тис. осіб, які записалися на отримання виплати у тестовому режимі. Вони отримають свої гроші на віртуальні картки вже 19 грудня.

Щоб оформити "тисячу за вакцинацію", потрібно не лише оновити "Дію", але й підтягнути туди "зелений" COVID-сертифікат та отримати віртуальну картку для виплат в одному із шести банків: ПриватБанк, Укргазбанк, Альфа-Банк, Ощадбанк або monobank.

Віртуальну карту єПідтримка від ПриватБанку можна оформити у Приват24. Для цього необхідно оновити мобільний додаток до останньої версії та перейти у вкладку "Гаманець". Після натискання пункту меню "Додати", необхідно вибрати картку єПідтримка.

Клієнти Ощадбанку можуть оформити картку для отримання 1000 гривень через додаток Ощад 24/7. Для цього в головному меню програми вгорі праворуч потрібно натиснути "+", потім "Замовити картку" та вибрати "єПідтримка".

Нагадаємо, українські пенсіонери зможуть витратити "тисячу Зеленського" на соціальні потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ