Today.ua

В Укрзалізниці розповіли, як курсуватимуть потяги у випадку блекауту

Укрзалізниця змушена була перенести низку рейсів після масованого ракетного обстрілу 23 листопада. Пасажирів цікавить питання, як працюватиме залізниця у випадках нових атак та блекаутів. Голова правління компанії Олександр Камишин прокоментував позицію перевізника.

"Ми не скасовуємо жодного поїзда, і ми їдемо. Всі наші вокзали освітлені, на всіх вокзалах є тепло, зв'язок та електроенергія. Так працюватимемо і далі", – зазначив голова "Укрзалізниці".

Камишин наголосив, що затримки поїздів є неминучим наслідком будь-якого збою в енергосистемі країни.

Минулого тижня деякі потяги Укрзалізниці затримувалися навіть на 16 годин, але поїзди не скасовували в жодному регіоні. Знеструмлені вокзали перейшли на резервне живлення. На вокзалах у Києві, Харкові та Вінниці було розгорнуто укриття та пункти безпечного очікування, а пасажири йшли на посадку та висадку через підземні переходи. Окрім того, компанія залучила резервні тепловози.

Днями стало відомо, що Укрзалізниця з 11 грудня повертає міжнародний потяг сполученням Мукачева — Чоп — Чієрна над Тисоу — Кошице. Щодня 2 поїзди курсуватимуть зі Словаччини та Україну, перевозячи пасажирів, які прибувають у тому числі з аеропорту "Кошице".

Раніше Укрзалізниця розповіла пасажирам, як встигнути купити квитки на рейс Київ-Варшава.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ