В Україну завезли горіхи, які провокують утворення злоякісних пухлин

Автор: Марченко Любов

В Україні у торговій мережі виявили надзвичайно токсичні горіхи, які вражають печінку і призводять до утворення злоякісних пухлин. Йдеться про арахіс, який був імпортований із Єгипту. До України він потрапив через Польщу.

В Україну завезли горіхи, які провокують утворення злоякісних пухлин - today.ua

Про виявлення небезпечних горіхів стало відомо з інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

"Небезпечний арахіс був вирощений та розфасований в Єгипті. Але до України він потрапив не прямим шляхом, а через сусідню Польщу. Афлотоксини (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1, G2) виявили в арахісі в шкаралупі, що експортується з Єгипту (експортер: ASM FOR COSULTING AND EXPORT AGRICULTURAL PRODUCTS, Egypt) через Польщу (імпортер: ATLANTA POLAND SA України (одержувач: ТОВ) ЛАСОТІ ЮКРЕЙН, вулиця Височана, 13-Г, м. Городенко, Івано-Франківська обл., 78100)", – йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

У чому виявляється згубний вплив афлатоксину?

Афлатоксин – це один із найбільш агресивних видів мікотоксинів – токсинів, що виробляються грибами. Цей токсин виробляється цвіллю Aspergillus. Науці про нього відомо немало саме через підвищену його агресивність.

Популярні зараз

“Податок на Forbes“: доларових мільярдерів хочуть змусити віддати 2% від їхніх статків

Стало відомо, чи зміняться тарифи на комунальні послуги в Україні з 1 травня

В Україні виник дефіцит досвідчених фахівців: названі найбільш затребувані професії

У квітні на виплату пенсій виділено меншу суму коштів, ніж у березні: названо причину скорочення фінансування

В Україну завезли горіхи, які провокують утворення злоякісних пухлин

Потрапляючи до організму людини або тварини, афлатоксин справляє токсичну дію на внутрішні органи. Та якби все зводилось до банального отруєння, то це було би найменшим злом. Афлатоксини атакують клітини печінки. І під дією цих токсинів тканина печінки гине. Але найстрашніше, що ті клітини печінки, які вижили, перероджуються на злоякісні і починають розростатись. Тобто, афлатоксин – небезпечний збудник і призвідник раку печінки в людей і тварин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Ще одна особлива небезпека цього токсину в тому, що навіть у разі його виявлення боротися з ним практично немає чим. Антибіотики та інші лікарські засоби безсилі проти нього. А власного ресурсу на боротьбу з цим лихом організму не вистачає - через те, що афлатоксин пригнічує імунну систему.

Нагадаємо, дієтологи назвали топ-5 продуктів, які найкраще виводять токсини з печінки.