Ковбаса в Україні вже давно не викликає довіри у споживачів. У невеликих продуктових магазинчиках продають ковбасу, яка навіть не має термінів придатності, а її вартість підозріло низька (від 70 до 100 грн/кг). Виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов провів власне розслідування і пройшовся по торгових точках, де продають дешеву ковбасу.
Пройшовшись по м'ясним магазинах біля столичної станції метро Академмістечко, в кожному з них експерт знайшов прострочений товар і ковбасу, на якій не вказано кінцевий термін реалізації. Таким чином, покупець не може знати, коли був виготовлений товар і до якого числа його можна вживати. Багато ковбас зберігаються без холодильника, що неприпустимо для м'ясних продуктів.
Крім цього, виявилося, що адреса виробника на етикетці не завжди відповідає реальності. Несміянов приїхав за адресою, де повинен знаходитися цех по виробництву "Петреківськіх ковбас", однак за вказаною адресою знаходилося зовсім інше виробництво. Зателефонувавши за контактним номером, вказаним на етикетці, виявилося, що продукція виготовляється в Західній Україні і везеться на реалізацію до Києва, хоча на етикетці київська адреса вказана як адреса виробництва.
За словами Несміянова, це зроблено для того, щоб в разі масового отруєння ковбасою перевіряючі органи не змогли знайти порушників.
Раніше повідомлялося, що продають в Україні під виглядом дитячої ковбаси, і як розпізнати фальсифікат.