Today.ua

В українських супермаркетах у квітні зросли ціни на цукор

Ціни на соціально значущі товари в Україні у воєнний час регулюються, однак мінімальне підвищення неминуче. Так, у квітні українські супермаркети підвищили ціни на цукор на 70 копійок за кілограм.

Таким чином, вартість цукру у квітні порівняно з березнем зросла, але подорожчання не є критичним. У березні цукор у середньому коштував 26,25 грн/кг, а у квітні його вартість зросла до 26,90 грн/кг.

У різних супермаркетах ціни відрізняються. Так, найдемократичніші ціни на цукор встановлені у супермаркетах Varus – 26,60 грн/кг. Кілограм цукру в Metro коштуватиме 26,90 грн, а в "Ашані" – 27,20 грн/кг. За рік цукор в Україні подорожчав на 3 гривні за кг. Станом на 1 квітня 2021 року, вартість цукру була 23,66 грн/кг.

Цей продукт став рекордсменом по зростанню цін у 2021 році, і в 2022 ціни на цукор продовжують зростати і далі. Разом з ним дорожчають й інші продукти харчування: соняшникова олія та вершкове масло, твердий сир, крупи, хліб, а також сезонні овочі. У той же час, незважаючи на війну, в Україні останнім часом подешевшали яйця. Пов'язано це з тим, що за відсутності експорту яйця збувають виключно українцям. Пропозиція часом перевищує попит.

Раніше повідомлялося, що в Україні зросли ціни на вершкове масло та тверді сири.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ