Today.ua

В українських супермаркетах перед Новим роком продають небезпечні фальсифікати: як розпізнати неякісні продукти

За кілька днів до Нового року прилавки супермаркетів розриваються від кількості делікатесів. Люди хочуть побалувати себе на свято чимось смачненьким, проте варто включити розум та уважно вивчати товари, які ви купуєте, а не вестися на яскраві етикетки та привабливі ціни. Адже напередодні свят у магазинах з'являється багато фальсифікатів.

Насамперед потрібно звертати увагу, як виглядає продукція зовні та вивчайте терміни зберігання та склад.

Особливу увагу слід приділяти акційним товарам. Як правило, до них відносять продукти, термін зберігання яких незабаром закінчується. Це не означає, що такі продукти є небезпечними, але треба розуміти, що доба-дві і є ризик для здоров'я. Особливо якщо йдеться про продукти, що швидко псуються.

Наприклад, варена ковбаса, сосиски чи сардельки, навіть якщо вони першого сорту, мають обмежений термін зберігання, і купувати їх в останній день терміну придатності - це ризик. Краще купити менше, але свіже.

Якщо ви купуєте продукти продовженого терміну зберігання, такі як сиров'ялені або сирокопчені ковбаси, то потрібно також звертати увагу, що якщо виріб був виготовлений, наприклад, у вересні-жовтні, а термін зберігання спливає завтра, то можуть бути різні нюанси, тому що ви не знаєте, як зберігалася ця продукція до сьогоднішнього дня.

В умовах відключень електроенергії в Україні якість багатьох продуктів у супермаркетах залишається під питанням, оскільки не всі магазини мають генератори, і продукти можуть зберігати за неприйнятних для них температур навіть у холодильниках, які можуть відключатися. Для зберігання багатьох продуктів температура має бути постійною, інакше продукти зіпсуються.

Готова кулінарія - ще одна небезпека, оскільки страви можуть готуватися з продуктів, які неправильно зберігалися, і наслідки вживання таких продуктів будуть сумними.

Раніше повідомлялося, які продукти в Україні почнуть дорожчати після новорічних свят.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ