В українських магазинах виявили м'ясо з сальмонелою: названий небезпечний виробник

Автор: Лобанова Єлизавета

В Україні виявили м'ясо з сальмонелою, яке експортувалося в Україну з Польщі. Партія товару була затримана 10 вересня. За даними Держпродпотребслужби, в індичих крильцях польського виробництва була виявлена Salmonella typhimurium.

В українських магазинах виявили м'ясо з сальмонелою: названий небезпечний виробник - today.ua

У головному управлінні Держпродпотребслужби в Івано-Франківській області простежили за тим, щоб небезпечне м'ясо було негайно вилучено з продажу. З даного м'яса було виготовлено м'ясо механічного обвалювання, яке експортувалося в Запоріжжя і холодильний склад ФРОСТ-4 на вулиці Автопаркова у Дніпрі.

Згідно з законодавством України, процедура вилучення продукції, що не відповідає вимогам, повинна проводитися негайно з інформуванням в строк не менше двох робочих днів.

Як відомо, Salmonella typhimurium викликає сальмонельоз - небезпечне захворювання, при якому в кров і органи людини заносяться токсини. Сальмонельоз може спровокувати такі ускладнення, як ендокардит, гнійний менінгіт, абсцеси печінки.

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Сальмонели стійкі до високих температур, і знешкодження зараженого м'яса досягається при варінні його протягом 2,5-3 годин. У замороженому м'ясі сальмонела зберігає життєздатність від 6 до 12 місяців. Готові страви найбільш часто заражаються сальмонелою при їх обробленні на тих же столах, дошках, де обробляли сире м'ясо. Можливе забруднення готового продукту і руками людей - носіїв сальмонел, що не дотримували правил особистої гігієни.

Нагадаємо, в Україні виявили шоколадні цукерки з небезпечною добавкою, які йшли на експорт.

Головне