Українцям продають фальсифікат молока, яке не відрізнити на смак від натурального продукту. Продавці додають у молоко миючі засоби і соду, щоб запобігти процесу скисання продукту і підвищити в ньому відсоток вмісту жиру. Люди купують в магазинах молоко, навіть не підозрюючи, як їх обманюють.
Керівник Союзу молочних підприємств Вадим Чагаровський в ефірі програми "Споживач має право" заявив, що виробники молока не є фальсифікаторами, у всьому винні заготівельники і продавці. Щоб молоко не було кислим, вони додають в нього миючі засоби, і смак втрачається. Споживачі розуміють, що вони п'ють не натуральне молоко, але не здогадуються, що воно може бути не тільки не корисним, але й шкідливим.
Миючі речовини додають в молоко, коли здають продукт на промислову переробку і потрібно щоб показники жирності продукту підпадали під норму. Адже чим жирніше молоко, тим воно дорожче. І щоб обдурити систему, продавці вдаються до таких хитрощів. На підприємствах, які займаються розливом і переробкою молока, йде знезараження перекисом водню, тому там в молоко вже ніякого порошку не додадуть, і готують на продаж те молоко, яке надійшло від заготівельників.
Нагадаємо, що в Україні 90% виробничого печива містить небезпечні для здоров'я речовини.