На внутрішньому українському ринку почали змінюватись ціни на всі види м'ясної продукції. З початку 2022 року вартість свинини, яловичини та курятини злетіла від 10 до 31 відсотка.
За даними українських аналітиків ринку, найменше у січні 2022 року зросла вартість свинини. Так, стейк та корейка подорожчали в середньому на 10-11%. Середня роздрібна ціна на охолоджену свинину в Україні збільшилась на 7,7% порівняно з 2021 роком.
Набагато суттєвіше підвищилася вартість курятини. Наприклад, куряча тушка подорожчала у роздрібній торгівлі у середньому на 28%. Куряче філе зросло в ціні на 30,5%.
Найбільше за останній рік в Україні подорожчала яловичина. У середньому зростання цін на цей вид м'яса становило 31%.
"Подорожчання свинини значно поступається підвищенням цін на інші види м'яса за аналогічний період. Так, за даними Держстату, середня споживча ціна кілограма яловичини в січні склала 195,6 грн/кг, що майже на 31% дорожче, ніж у січні 2021-го. Куряча тушка зросла в ціні на 28% (до 73,5 грн/кг), а куряче філе – на 30,5% (до 122,65 грн/кг)", - уточнили в Асоціації "Свиноводи України" (АСУ).
Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна наростила постачання свинини із країн ЄС. Якої якості м'ясо постачають на український ринок?