Ціни на свинину в Україні ростуть, бо попит на це м'ясо збільшується. За словами виробників, вартість свинини зростатите до кінця війни. На це є дві основні причини: відсутність імпорту м'яса через закриття кордонів та зникненния з ринку продукції зі свинокомплексів з окупованих територій.
Директор ТОВ "Ланагропрод" Олексій Соболєв пояснив, що м’ясокомбінатам наразі дуже важко знайти свинину, а замовлень на м’ясо багато. Тому свинарі завищують ціни, щоб підзаробити. Поросята зросли в ціні, але купувати їх все одно будуть, адже свинина - найулюбленіше м'ясо українців, а разом з нею і сало.
Під час війни зменшилися поставки свинини з підприємств Дніпропетровської, Харківської областей: представники м’ясокомбінатів туди не хочуть їхати, бо бояться обстрілів. Вірогідно, що частина підприємств переїздить на Західну Україну, або там будуть відкриватися нові.
Лише за останній тиждень свиняча грудинка підвищилася в ціні зі 149,71 грн/кг до 152,21 грн за кг, лопатка стала дорожчою зі 142,94 грн/кг до 146,94 грн/кг. Цінник на ошийок підскочив з 194,57 грн/кг до 197,16 грн/кг. Ребра подорожчали із 148,24 грн/кг до 149,49 грн/кг. Найдешевше свинину продають у Ашан та Varus.
Раніше повідомлялося, як через місяць зміняться ціни на гречку нового врожаю в Україні.