Today.ua

В Україні зростає попит на малогабаритне житло: які квартири шукають українці на початку 2022 року

Українці все частіше готові вкладати свої гроші у малогабаритне житло неподалік великих міст. Сучасні покупці нерухомості все частіше хочуть жити у сучасних будинках, зведених з використанням новітніх технологій та сучасних екоматеріалів, з розвиненою інфраструктурою поблизу.

Основними інвесторами в українську нерухомість у 2022 році, за прогнозами ріелторів, становитимуть люди віком від 25 до 45 років, які переважно працюють в ІТ-сфері. Інші 10-15% - це покупці у віці від 45 до 60 років з інших галузей: менеджери середньої та вищої ланок у ретейлі, логістиці, роздрібній торгівлі.

Ще близько 20% покупців відноситимуться до творчих професій: дизайнери, креативні директори, маркетологи тощо. Більше 10% покупців — іноземні громадяни, які працюють в Україні, та громадяни України, які довго працюють за кордоном. Для сучасних покупців первинної нерухомості важливим є не лише благоустрій територій житлових комплексів, але й те, наскільки сучасно та інноваційно облаштовано житловий простір. Це стосується як об'єктів соціально-побутових сервісів, і території для дозвілля, занять спортом, відпочинку.

Бюджетне житло поступово зникатиме на українському ринку нерухомості, адже вітчизняні будівельні компанії все більше орієнтовані на створення великих житлових масивів за принципом "нового міста". Коштуватиме таке житло на 30% дорожче. До 2025-2027 року у Києві частка нових масштабних проектів може становити 25-30% від усієї пропозиції на первинному ринку житла. Сучасне житло відповідатиме світовим стандартам енергозбереження, що важливо при сучасних тарифах на комуналку.

Раніше повідомлялося, чому продавці нерухомості в Україні будуть змушені знизити ціни на житло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ