М'ясо в Україні восени стрімко дорожчає. Дешевше за 100 грн за кг на ринках м'яса не знайти. Навіть найдешевша курятина коштує від 115 грн за кг. За кілограм яловичини продавці просять у середньому від 172 грн. за кг, за свинину – від 124 грн. за кг.
За рік ціни на куряче філе, яловичину та свинину в Україні зросли на 25,5%, 18,8% та 7,4% відповідно. За даними Держслужби статистики, кілограм курячого філе на сьогоднішній день продають по 115 гривень, хоча ще наприкінці минулого року воно коштувало близько 90 гривень.
Кілограм яловичини рік тому можна було купити за 144 грн, а 2021 року м'ясо подорожчало в середньому на 30 гривень – до 172 грн/кг.
Свинина, порівняно з рештою м'яса, найменше підскочила в ціні. Наразі на ринках можна купити кілограм за 124 гривні, рік тому м'ясо свині в середньому коштувало 115,86 грн/кг. Кількість свиней в Україні стрімко скорочується. Обсяги забою перевищують кількість вирощених молодих свиней.
Подорожчання м'яса пов'язане із зростанням цін на енергоносії. З цієї причини очікується зростання цін і на інші продукти: соняшникову олію, хліб, вершкове масло, молоко тощо.
Раніше повідомляли, що вартість цукру в Україні перевищить 40 гривень за кілограм.