Today.ua

В Україні знову змінилися ціни на крупи і макарони: скільки доведеться платити

В Україні, вже вкотре, переписали цінники на популярну бакалію. Зокрема, змінилися ціни на крупи і макарони. Що відрадно: за деякими позиціям навіть зафіксовано зниження.

Про це йдеться в інформації, яку публікує видання agronews.

Ціни на крупи

Трохи подешевшало пшоно. Вартість кілограма цієї крупи знизилась від 30,87 грн до 30,19. Водночас за 900-грамову упаковку пшона нині просять 19,90 грн, тоді як ще у вересні вона коштувала 20,80.

Доволі відчутно подешевшав довгий рис. Його ціна знизилась із 70,57 грн до 66,60 грн/кг. Водночас пропарений рис став трохи дорожчим: замість 72,24 грн/кг він тепер коштує 72,80. Значно більше додав у ціні круглий рис. Його вартість зросла з 74,97 до 78,12 грн/кг.

 

Ціни на макарони

Найпопулярніші макарони пір'я стали в середньому на кілька копійок дешевшими. Ціна кілограма цього продукту знизилась із 28,41 грн до 28,15.

Такі ціни на ці та інші продукти протримаються недовго

За прогнозами експертів, до кінця поточного року вартість продуктів зросте ще, щонайменше, на 20%. Таке зростання цін буде пов'язано з підвищенням вартості енергоносіїв для промисловості. Зокрема й вартості газу, який підприємства купуватимуть за ринковою ціною.

Так, упродовж осені вартість газу для промислових підприємств зросте з 45 до 60 гривень за кубометр. А якщо до цієї складової додати ще й емісійну, то може вийти подорожчання і на більший відсоток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ