Today.ua

В Україні знайшли спосіб виплатити пенсії у квітні без затримок

Пенсійний фонд України недоотримав фінансування з держбюджету у квітні, через що деяким пенсіонерам досі не виплатили пенсії за березень. Проте, попри війну, гроші громадянам обіцяють виплатити. На цьому наголосив міністр фінансів України Сергій Марченко.

За його словами, надходження до держбюджету у квітні скоротяться, але держава готова забезпечити всі соціальні витрати за рахунок військових облігацій та допомоги від міжнародних партнерів.

Потреби української армії є зараз пріоритетом, але позбавляти через це громадян пенсій та зарплат держава не буде.

"Ми готові максимально виконувати всі витрати. Насамперед – виплату пенсій, заробітних плат. Це захищені витрати, вони будуть здійснені в строк та в повному обсязі. Тому жодних підстав вважати, що будуть затримки, немає. Ми намагаємося максимально перекрити відсутність чи втрату доходів за рахунок інших джерел", – заявив Сергій Марченко.

Держбюджет України періодично поповнюється, у тому числі і виплатами за кредитами міжнародними партнерами, грантами та військовою допомогою, частина коштів з якої може піти на погашення пенсій.

Міністр фінансів додав, що на сьогодні йдуть переговори з партнерами про допомогу Україні на суму ще близько $8 млрд. Ці гроші насамперед спрямують якраз на поточні потреби.

Раніше повідомлялося, що українцям на окупованих територіях розповіли, як отримати пенсії та субсидії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ