Today.ua

В Україні змінилися ціни на сало

В Україні знову змінилися ціни на сало. Після нетривалого зниження вартості цього продукту, він знову почав дорожчати. Чергове зростання ціни наразі ще не дуже разюче, але тенденція вже очевидна. Порівняно з груднем вартість сала зросла майже на півтора відсотки.

Про це йдеться в інформації, опублікованій порталом minfin.

Отже, сало, яке ще називають "українським наркотиком", трохи поступилося ціною лише на початку грудня. Але цей період тривав недовго. І вже перед різдвяно-новорічними святами продукт знову почав дорожчати. Не припинилося зростання ціни і з початком нового року. Таким чином уже сьогодні кілограм солоного сала коштує в середньому 271,04 грн, тоді як ще місяць тому, у грудні, його продавали на 8 гривень дешевше.

Наразі ціни на солоне сало у столичних торгових мережах встановилися такі:

Ще більш разючий контраст виходить, якщо порівняти цьогорічну ціну з тією, що була рік тому. О цій порі минулого року кілограм солоного сала можна було придбати за 195,23 грн.

Водночас, домашнє сало залишилося в тій самій ціні, що було й у грудні. Його продають по 189 грн за кілограм. Проте за рік подорожчання дуже відчутне. Рік тому домашнє сало продавалося за 152,97 грн.

Нагадаємо, до середини січня в Україні подешевшала цибуля. Лише за тиждень її вартість впала на 10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ