Today.ua

В Україні змінилися ціни на сало та м'ясо на початку травня: яка вартість у супермаркетах

Ціни на продукти в Україні змінюються досить стрімко, особливо це стосується м'яса, олії, круп, хлібобулочних виробів та сезонних овочів. Ми проаналізували, скільки коштують різні сорти м'яса у супермаркетах країни станом на 2 травня.

Так, середня вартість свинини, у порівнянні з квітневими цінами, подорожчала. Свиняча грудинка виросла в ціні з 109,87 до 117,45 грн/кг, ошийок - з 117,94 до 159,69 грн/кг, а ось лопатка подешевшала з 117,94 до 117,43 грн/кг, ребра стали дешевшими - із 123,39 до 119,93 грн/кг. Середня вартість кілограма м'яса на свинячий шашлик становить наразі 144,50 грн.

Якщо порівнювати по супермаркетах, то найдорожче м'ясо в Megamarket, а найдешевше в Metro та Auchan. Різниця вартості свинячого ошийка становить близько 30 грн на кілограмі. В Auchan м'ясо коштує 109,90 грн., а в Megamarket вже 123 грн. Середні ціни на курятину у травні також змінилися, у порівнянні з квітнем. Так, куряче стегно подешевшало з 92,30 грн/кг до 89,90 грн/кг, гомілка залишилася на колишньому рівні – 62,90 грн/кг, а от куряче філе подорожчало з 115,73 грн/кг до 119,90 грн / кг. Найдешевша курятина продається у Varus, якщо порівнювати з рештою супермаркетів. Середня вартість домашнього сала у травні не змінилася. У середньому ціни на свіже сало становлять 159,00 грн/кг, а ось солоне сало подешевшало із 186,77 грн/кг до 182,50 грн/кг.

Раніше повідомлялося, що в Україні почав стрімко дорожчати цукор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ