Today.ua

В Україні змінилися ціни на овочі та фрукти: що у січні подорожчало найбільше

В Україні після Нового року змінилися ціни на деякі овочі та фрукти. Частина подорожчала, але є й ті, на які цінники знизилися. Зокрема, через зростання попиту подорожчали морква, цибуля, томати та яблука, а капуста, буряк, мандарини та апельсини подешевшали.

Станом на 18 січня, морква коштує на 16% дорожче, ніж напередодні новорічних свят. Вартість коренеплоду в середньому сягає 16–20 грн/кг. Подорожчала і цибуля. Її вартість з початку 2023 року стала вищою на 16% - у середньому 23-27 грн/кг. Додали в ціні також огірки та томати. Так, огірки в супермаркетах на сьогоднішній день коштують від 58 до 130 грн/кг, а помідори 55-75 грн/кг.

Ціни ж на білокачанну та брюссельську капусту, буряки, а також часник поступово знижуються. Кілограм білокачанної капусти в середньому коштує 13,75 грн. А ось пекінська капуста та броколі стали дорожчими. Зросли ціни і на зелень, за винятком лише зеленої цибулі.

Ціни на фрукти у січні також змінилися. Наприклад, банани подорожчали до 55–60 грн/кг, лимони продаються по 50–65 грн/кг. Подорожчали після новорічних свят та яблука, які коштують 9-15 грн/кг. Апельсини (50-65 грн/кг) та мандарини (50-65 грн/кг) у свою чергу подешевшали. Знизилися ціни на хурму (75-145 грн/кг) та ківі (50-70 грн/кг).

Раніше повідомлялося, що в Україні після тривалого здешевлення почало дорожчати м'ясо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ