Today.ua

В Україні змінили правила оформлення паспортів, - Мінреінтеграції

В Україні змінили правила оформлення паспортів. Тепер громадянам стане простіше отримати документ. Відповідну постанову схвалив Кабмін.

У прес-службі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомили, що наразі Державній міграційній службі та її територіальним органам та закордонним дипломатичним установам надають доступ до Держреєстру актів цивільного стану. Зазначені організації зможуть отримувати виписки.

Очікується, що нововведення суттєво спростить процедуру оформлення паспортів для українців, зокрема тих, що виїхали за кордон.

"Ці органи отримуватимуть відомості про державну реєстрацію народження фізичної особи та її походження у формі витягу із цього реєстру", – зазначили у відомстві.

Також зазначено, що ініціатива дозволить якнайшвидше відновити документи українцям, які в'їжджають на територію нашої країни з тимчасово окупованих територій через треті держави. Планується оптимізація роботи державних органів, оскільки значно скоротиться час опрацювання запитів на отримання паспортів.

Українці можуть одночасно оформлювати паспорт собі та дітям

Один із батьків під час відвідування територіального органу Державної міграційної служби може:

Перевірити, чи все гаразд із паспортом, можна на сайті ДМСУ:

Якщо документ є недійсним, його потрібно буде замінити, звернувшись до відділення Державної міграційної служби в Україні. Біженці можуть замінити паспорт через консульство чи посольство. Паперові внутрішні паспорти заміні не підлягають, тому що в них немає транслітерації латинськими літерами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні змінили процедуру оформлення закордонного паспорта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ