Today.ua

В Україні зменшився розмір субсидії: виплати урізали через тарифи на газ

У березні середній розмір субсидії став менше, ніж в лютому 2021 року. Пов'язано це зі зниженням тарифів на газ. Детально про причини зменшення субсидій розповіла начальниця відділу пільг та житлових субсидій Харківського обласного департаменту соцзахисту Ольга Балєва.

Як зазначається, при розрахунку субсидій за січень, в її розмір закладалася ціна на газ 9,90 гривень за кубічний метр. У лютому 2021 року вартість газу знизилася до 6,99 гривень за кубометр, відповідно, розмір субсидії автоматично став менше.

Субсидії українців в березні і квітні, відповідно, виявилися меншими, ніж в січні-лютому. Та й опалювальний сезон підходить до завершення, а значить рахунки за комуналку стануть менше, що не може не радувати.

З 1 травня українців переведуть на новий річний тариф на газ. Українців заспокоїли, що порядок виплати субсидій для них при цьому не зміниться. Всі домогосподарства переведуть в автоматичному режимі на нову тарифікацію, коли споживач платить не за реально використані кубометри блакитного палива, а усереднену суму щомісяця протягом усього року з моменту впровадження нових тарифів (не менше 12 місяців). Одержувачі субсидій від держави, як і раніше, будуть отримувати в готівковій формі призначену їм соціальну допомогу. Щоб не втратити субсидію на оплату газу, необхідно оплачувати рахунки до 25 числа кожного місяця.

Раніше повідомлялося, що пільговикам в Харкові зменшили рівень субсидій на незаконних підставах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ