В Україні ціни на м'ясо зростають швидше, ніж саме м'ясо. Так, лише за липень курятина зросла в ціні від 3 до майже 6 гривень. Подорожчала і свинина, але не всі її сорти. Декі навіть стали дешевшими.
Яким чином змінилися ціни на м'ясо, пише agronews, посилаючись на hvylya.
Ціни на курятину
Курятина подорожчала вся: від гомілок до філе. Зокрема, ціни на курятину за місяць змінилися таким чином:
- курячі стегна – з 95,03 до 100,95 грн/кг;
- гомілки – від 63,69 грн/кг до 66,45;
- філе – від 130,17 до 133,27 грн/кг.
Ціни на свинину
Ціни на м'ясо свиней змінились не так однозначно. Наприклад, кілограм свинячої грудинки зріс у ціні більш ніж на 6 гривень: від 127,62 грн/кг до 133,97.
А решта сортів свинячого м'яса подешевшали таким чином:
- грудинка – з 132,41 грн/кг до 131,95 грн/кг
- ошийок – з 175,04 грн/кг до 172,96 грн/кг
- підчеревок – з 131,82 грн/кг до 129,33 грн/кг
- ребра – з 135,55 грн/кг до 131,21 грн/кг
- шашлик – з 160,59 грн/кг до 157,97 грн/кг.
Аналогічно коливаються й ціни на вершкове масло. Одні його марки стали дорожчими, інші здешевіли. А от молоко подешевшало в усіх виробників.
Натомість вартість рису, макаронів і пшона різко зросла.