Today.ua

В Україні з 5 грудня відключатимуть електроенергію за новими графіками: у ДТЕК зробили заяву

В Україні з понеділка, 5 грудня, повернулися до стабілізаційних планових відключень електроенергії у Києві, Київській, Дніпропетровській та Одеській областях. У ДТЕК повідомили, що відключатимуть електроенергію тричі на день по 4 години.

Графік відключень по своїй адресі українці можуть знайти у спеціальній таблиці на сайті розподільчої компанії. У ДТЕК наголосили, що на планові графіки відключення з понеділка перейшли практично по всій країні.

При цьому від громадян не приховують, що ситуація в енергосистемі залишається складною, тому можливі деякі відхилення від графіка. У разі повторних атак на критичну інфраструктуру в країні знову може настати блекаут.

Минулого тижня будівлі в столиці, які знаходилися на одній лінії з об'єктами критичної інфраструктури, почали підключати до альтернативних джерел електроенергії. Тепер ще 750 будинків у Києві відключатимуться від електрики на рівних умовах з іншими, що дозволить знизити тривалість відключення для решти мешканців столиці.

Раніше під відключення світла у Києві не потрапляли великі насосні, котельні станції та медичні установи. Винятки також були для 1497 житлових будинків. На сьогоднішній день залишається 747 будівель, які ДТЕК поки що не може відключити від об'єктів критичної інфраструктури.

Раніше повідомлялося, що за умов відключення електроенергії на тривалий термін українцям перестануть робити планові операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ