Today.ua

В Україні з'явився мобільний додаток, який повідомляє про відключення світла: як завантажити на свій смартфон

В Україні створили спеціальний мобільний додаток, який допоможе користувачам через смартфон дізнаватися, чи є світло у них вдома. Дана програма поки доступна лише для власників iPhone, але зовсім скоро її зможуть скачати і користувачі Android-смартфонів.

Йдеться не про повноцінний мобільний додаток, а про віджет.  Він має два режими: червоний (світла немає) і зелений (світло є). На головнову екрані користувачів смартфону з'являється відповідне сповіщення.

Додаток має доступ до вашого роутеру у квартирі і перевіряє, чи доступний роутер в інтернеті, а значить, чи є світло. На віджеті вказується час та дату оновлення системи.

Для встановлення віджета на смартфон потрібно мати насамперед статичний IP. Щоб отримувати інформацію стосовно відключень електроенергії по конкретній адресі, для початку потрібно встановити програму Scriptable і завантажити запропонований файл. Що потрібно зробити далі, вказано у відео. 

Автором такого корисного для всіх українців додатку став українець Вадим Клименко, який за фахом "айтішник". У майбутньому він також планує розробити телеграм-бот для надсилання сповіщень про зміну стану світла.

Раніше повідомлялося, на що потрібно звертати увагу при виборі повербанку для смартфона. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ